NIELS VAN BUREN

Wanneer Niels hoort dat hij de ongeneeslijke ziekte Multiple Sclerose (MS) heeft, is dat voor hem een mokerslag. Niels is dan begin 30 en heeft een succesvolle carrière bij ING. Tot de dag waarop alles voor hem verandert, lacht het leven hem toe. Wat doe je als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent? Hoe ga je om met de gedachte dat je door je ziekte op elk moment invalide kunt worden? Kun je nog voluit leven als je lichaam je op elk moment in de steek kan laten?

Niels besloot de strijd aan te gaan met zijn ziekte en alles uit het leven te halen wat erin zit. Door zijn dromen na te jagen en grenzen te verleggen, ging zijn leven er totaal anders uit zien. Hij gooide het roer om in zijn carrière en na jarenlange voorbereiding stond hij in 2016 als eerste man met MS op de top van Mount Everest.

Wat doet Niels van Buren?

Niels is bergbeklimmer én hij zet zich in voor een wereld zonder MS. Op verschillende manieren probeert hij meer awareness te creëren rondom MS en probeert hij mensen te inspireren. Door het beklimmen van bergen, waaronder Mount Everest, heeft hij met zijn Stichting Mission Summit afgelopen jaren geld ingezameld voor nieuw wetenschappelijk onderzoek naar MS. Maar Niels is ook sociaal ondernemer.

De spreker

Niels van Buren is de eerste man ter wereld met MS (multiple sclerose) die de top van Mount Everest wist te bereiken. Niels spreekt voor uiteenlopende gezelschappen over diverse onderwerpen. Hij spreekt openhartig over zijn persoonlijke ervaringen en weet mensen te raken en inspireren.

Onderwerpen:

  • Inspiratie en motivatie
  • Omgaan met tegenslag
  • Sociaal ondernemen
  • Mount Everest
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Strijd tegen MS
  • Het onmogelijke mogelijk maken

De bergbeklimmer met MS

Niels is in 2011 begonnen met beklimmen van bergen. De top van de Kilimanjaro was de eerste top die hij bereikte. Daarna volgden vele andere bergtoppen in de Alpen, Kaukasus, Himalaya en het Pamir-gebergte. Op 20 mei 2016 bereikte Niels na drie jaar intensieve voorbereiding de top van de Mount Everest. Met het beklimmen van bergen heeft Niels geld opgehaald voor nieuw wetenschappelijk onderzoek naar de ongeneeslijke zenuwziekte MS. 

De ondernemer

Na een succesvolle carrière van circa 15 jaar bij ING besloot Niels van Buren op 35-jarige leeftijd het roer om te gooien. Van marketingmanager ging hij naar sociaal ondernemer. Sinds 2014 is hij mede-eigenaar van de social enterprise Swink Webservices, een buitengewoon internetbureau. Het unieke aan Swink is dat er enkel mensen met autisme werken, die dagelijks hun talenten benutten om professionele online diensten te leveren aan grote bedrijven.

“De lessen die hij uit zijn ervaringen haalt, zijn voor iedereen herkenbaar en toepasbaar.”

Sytse Buruma

External Engagement Manager, Biogen

GEINSPIREERD WORDEN DOOR NIELS?

Niels geeft regelmatig lezingen voor diverse groepen.