Na de diagnose Multiple Sclerose (MS) is mijn leven waanzinnig veranderd. Ondanks de enorme onzekerheid over mijn toekomst heb ik sindsdien zoveel mooie dingen meegemaakt dat ik nu besef dat die zenuwslopende ziekte mij ook veel heeft gebracht en nog steeds brengt.

Zo heb ik in 2014 mijn droom om te ondernemen in vervulling zien gaan. Ik ben mede-eigenaar geworden van de unieke Social Enterprise die Swink heet. Na een lange carriere bij ING, waarin ik altijd aan de B2B kant heb gezeten in Sales, Marketing en Management, werk ik nu met een team van collega’s die allemaal een vorm van autisme hebben. In plaats van te kijken naar de beperkingen die daar bij horen, kiezen we er samen voor om naar de talenten te kijken en diensten te leveren waar hun talenten tot zijn recht komen. Mijn talent is om verbindingen te leggen met andere mensen, bedrijven en organisaties om tot nieuwe relaties te komen en zaken te doen. Zo laten wet het bedrijf groeien en kunnen we uiteindelijk meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen. Het geeft zo veel voldoening om te doen wat je leuk vindt en ook nog eens maatschappelijke impact te maken.

Verder ben ik hard onderweg om mijn andere droom te realiseren; het beklimmen van Mount Everest (8.848 meter). Als alles meezit reis ik eind maart 2016 af naar Nepal om daar in een periode van 2 maanden de hoogste berg ter wereld te beklimmen en zo de eerste man ter wereld te worden met MS die Everest weet te beklimmen. Op die manier hoop ik veel aandacht voor de ziekte te vragen. Er is namelijk nog geen genezing voor MS en daarom is de toekomst voor veel MS patienten onzeker. Inmiddels ben ik 3 jaar verder, veel klimervaring rijker en lijkt het echt te gaan gebeuren.

Ik kom graag met je in contact als je ook een passie hebt voor Sociaal Ondernemen of je ook inzet of in wil zetten voor de MS gemeenschap en mee wil strijden voor een MS vrije wereld.

Hartelijke groet!

Niels